Μενού
Καλάθι
Δωρεάν Παράδοση σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 40€ και έως 2kg

Σοκολάτα Γάλακτος 35% Σε Σταγόνες 500gr Sweetbay

Σοκολάτα Γάλακτος 35% Σε Σταγόνες 500gr Sweetbay
Σοκολάτα Γάλακτος 35% Σε Σταγόνες 500gr Sweetbay
Σοκολάτα Γάλακτος 35% Σε Σταγόνες 500gr Sweetbay
Σοκολάτα Γάλακτος 35% Σε Σταγόνες 500gr Sweetbay
Σοκολάτα Γάλακτος 35% Σε Σταγόνες 500gr Sweetbay
Είδος Σοκολάτες
Βάρος 500gr
7,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 6,99€
  • Διαθεσιμότητα: Αποστολή σε 1 έως 3 ημέρες
  • Κατασκευαστής: SWEETBAY
  • Κωδικός: 045-0052-500

Σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες με πραγματικά πλούσια και γεμάτη γεύση.

Λιώσιμο κουβερτούρας σε μπεν μαρί.
Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα και ένα σκεύος(μπολ ανοξείδωτο ή γυάλινο)που να αντέχει σε υψηλή θερμοκρασία. Ακουμπήστε το σκεύος πάνω στο στόμιο της κατσαρόλας. Βάλτε στην βάση της κατσαρόλας 4-5 εκ. νερό.
Πρέπει να φροντίσετε να εφαρμόζει καλά το μπολ στην κατσαρόλα και να σιγουρευτείτε ότι η βάση του δεν ακουμπάει στο καυτό νερό. Βράστε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει ήπιος βρασμός.
Ρίξτε στο μπολ τα 2/3 της σοκολάτας. Σβήστε τη φωτιά κι ανακατέψτε με μαρίζ. Μόλις λιώσει η πρώτη δόση, προσθέστε και την υπόλοιπη σοκολάτα. Ανακατέψτε ξανά, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία η σοκολάτα.
Το μεγάλο μυστικό για να μείνει γυαλιστερή η σοκολάτα μετά το λιώσιμο είναι να τη λιώσετε σταδιακά σε 2 δόσεις για να εξισορροπηθεί η θερμοκρασία της και να παραμείνει γυαλιστερή. Έτσι σταθεροποιούνται οι κρύσταλλοι του βούτυρο κακάο και η λιωμένη σοκολάτα είναι λεία και γυαλιστερή.

Λιώσιμο κουβερτούρας σε μικροκύματα.
Είναι πιο γρήγορη μέθοδος, αλλά πρέπει να έχετε το κατάλληλο σκεύος για τα μικροκύματα. Ένα μπολ δηλαδή που δεν θα αναπτύξει πολύ υψηλή θερμοκρασία στο φούρνο. Πρώτον γιατί δεν θα μπορείτε να το πιάσετε και να ανακατέψετε και δεύτερον για να προστατέψετε τη σοκολάτα από πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Βάλτε μέσα στο μπολ τη σοκολάτα και λιώστε τη για 1 λεπτό στο 70% της δύναμης του φούρνου σας. Βγάλτε από το φούρνο μικροκυμάτων κι ανακατέψτε καλά να διαλυθεί και να λιώσει η σοκολάτα. Επαναλάβετε, αυτή την φορά για 10-15 δευτερόλεπτα και ανακατέψτε καλά να διαλυθούν τυχόν κομμάτια σοκολάτας.

Θερμοκρασίες σοκολάτας:
* στους 45°-50°C, αν είναι Kουβερτούρα 55% ή 60%
* στους 40°-45°C, αν είναι Κουβερτούρα Γάλακτος
* στους 40°C, αν είναι Λευκή
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία της στους 26°-27°C και στη συνέχεια την ανεβάζουμε πάλι προσθέτοντας ζεστή λιωμένη σοκολάτα μέχρι να φτάσουμε την θερμοκρασία  στους 30°-31°C έτσι ώστε να μπορούμε να φορμάρουμε, να βουτήξουμε, να επικαλύψουμε ή να κάνουμε ντεκόρ.

Διαφορές σοκολάτας με απομίμηση σοκολάτας:

  • Η πραγματική σοκολάτα παρασκευάζεται από βούτυρο κακάο και κακαόμαζα αλλά μπορεί να περιέχει και άλλα συστατικά, όπως ζάχαρη, γάλα, λεκιθίνη κλπ.
  • Η απομίμηση σοκολάτας παρασκευάζεται από σκόνη κακάο (που αντικαθιστά την κακαόμαζα) και φυτικές λιπαρές ουσίες, όπως φοινικοπυρηνέλαιο και έλαιο κοκοφοίνικα (αντί του βουτύρου του κακάο). Ωστόσο είναι ένα περισσότερο επεξεργασμένο προϊόν, κυρίως όσον αφορά στις λιπαρές ουσίες, προκειμένου αυτές να πλησιάσουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του βουτύρου του κακάο (με βασικό να λιώνει στο στόμα, χωρίς να κολλάει στον ουρανίσκο).

Συστατικά: Ζάχαρη, βούτυρο κακάο, πλήρες γάλα σκόνη, κακαόμαζα, γαλακτωματοποιητής, λεκιθίνη σόγιας, εκχύλισμα φυσικής βανίλιας, κακάο 35%.

Διατροφική αξία ανά 100gr.:

Ενέργεια: 2387kj/573kcal

Λιπαρά: 36gr εκ των οποίων κορεσμένα 22gr

Υδατάνθρακες: 54gr εκ των οποίων σάκχαρα: 53gr

Ίνες: 2,5gr

Πρωτεΐνες: 6,5gr

Αλάτι: 0,18gr

*Την περίοδο Μάιο - Σεπτέμβριο λόγω υψηλών θερμοκρασιών, το προϊόν ενδέχεται να αλλοιωθεί στη συσκευασία κατά τη μεταφορά.